ASSALAMUALAIKUM... WELCOME TO.... Zuxce.blogspot.com...

Tuesday, June 1, 2010

..::Ketahui sikap pasangan anda melalui tarikh lahir::..1. Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24
Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir tarikh ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai orang yang tidak menyukainya. Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap serius terutamanya yang berhubung dengan orang ramai. Dalam hal percintaan, dia sanggup berhabis semata-mata untuk memenuhi segala keinginan pasangannya. Tapi hati-hati kadangkala dia lebih mementingkan persahabatan daripada percintaan dan lebih rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama.

2. Tarikh Lahir pada 2, 11 & 30
Orangnya perasa dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul dengannya kerana perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci jika cintanya ditolak atau dikhianati oleh orang yang benar-benar dicintainya. Namun begitu dia selalu bersikap sabar dan tidak terburu-buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan masa depan dia bersikap pesimis sering mengalah sebelum mencuba. Oleh itu mesti ada yang mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya.

3. Tarikh Lahir pada 3, 18 & 29
Sabar serta pandai menguasai diri adalah ciri yang khas bagi pasangan yang lahir pada tarikh ini. Tapi jangan cuba mempermain-mainkannya, dia akan mengamuk dengan hebat. Dia tergolong pasangan yang bijaksana dan bertanggungjawab. Sifat jujur & ramah adalah modal utamanya dalam bergaul. Tapi dalam soal cinta dia merupakan pasangan yang susah untuk dimengertikan.

4. Tarikh Lahir pada 4 & 13
Pasangan yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang pandai, suka bergaul dan mudah berubah pendapat. Dia seringkali tidak yakin dengan diri sendiri. Dalam soal cinta, dia tergolong pasangan yang mata keranjang dan suka bertukar-tukar pasangan. Sifat ini membuatkan orang tidak suka apa lagi untuk bersimpati dengannya. Dia sering bersifat dingin kepada orang lain kerana menganggap orang lain merupakan faktor penyebab timbulnya masalah. Tapi dia memiliki sifat kelakar, mudah ketawa dan kadangkala bersikap keanak-anakkan.

5. Tarikh Lahir pada 5 & 17
Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita tinggi dan punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu dia adalah seorang yang berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi. Memandangkan sesuatu selalunya dari segi yang menguntungkan. Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh pada orang lain. Dalam soal cinta, berhati-hatilah kerana dia suka bertukar-tukar pasangan.

6.Tarikh Lahir pada 6, 14 & 27
Dia adalah seorang pasangan yang tidak mahu kalah dan pantang menyerah. Kejujuran dan keadilan merupakan sifat yang membuatkan dia disegani. Dalam soal cinta dia ingin memberi yang terbaik kepada orang yang dicintainya. Namun begitu harga dirinya terlalu tinggi sehingga dia tidak pernah mengerti mengapa seseorang itu menolak kebaikannya.

7. Tarikh Lahir pada 7, 28 & 31
Dia adalah seorang yang bersifat terbuka berterus terang & jujur. Namun dia mudah sekali terpengaruh dan ingin mencapai sesuatu itu dengan cara mudah. Cinta baginya sering diertikan sebagai pengisi masa lapang. Semasa bercinta dia sangat berhati-hati dan suka sekali merayu dan kalau pasangannya curang dia dengan mudah meninggalkannya.

8. Tarikh Lahir pada 8 & 23
Dia bersifat peramah dan mudah perasa. Kepada teman-teman dia bersifat lembut & bijaksana. Namun begitu dia tersisih dari teman- teman kerana rasa rendah diri yang terlalu menebal. Dia memerlukan suasana yang seimbang baik sewaktu berfikir mahupun dalam kehidupan seharian. Kelemahan yang paling menonjol ialah gugup dan selalu dihantui perasaan khuatir tetapi dia adalah seorang yang penjimat. Dalam urusan cinta, dia seorang yang tabah dan rela berkorban.

9. Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21
Suka bekerja keras,memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-citanya. Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung. Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan. Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat.

10. Tarikh Lahir pada 12 & 19
Orang yang lahir pada tarikh ini memiliki sifat suka dipuji.Dia berharap setiap orang akan menganggapnya sebagai juara. Pada dasarnya dia suka berdandan dan berpakaian rapi. Kerana itu dia sering membelanjakan wangnya untuk menunjukkan penampilannya. Dalam kehidupan sehari-hari dia adalah pasangan yang disegani kerana bakat kepimpinannya. Sifatnya yang bijaksana membuatkan dia disegani dalam pergaulan. Dalam urusan cinta, dia adalah pasangan yang sangat susah untuk dipercayai.

11. Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26
Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini. Dia tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu. Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan terutama yang menimbulkan huru-hara. Dalam hal percintaan dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan.

12. Tarikh Lahir pada 22 & 25
Wataknya paling susah untuk dimengertikan. Kadangkala dia disukai kerana kebaikannya dan kadangkala dia dibenci kerana perbuatannya. Namun buat teman-teman dia merupakan orang penuh pengertian. Dalam pelbagai situasi dia lebih suka merendahkan diri jarang sekali mahu menonjolkan kelebihannya pada orang lain. Pasangan jenis ini terkenal sebagai perayu dan sebab itulah dia diberi jolokan seniman asmara.

..::ada orang sayang awak::..


1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda. 

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara. 

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang


7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.


8. Anda seorang yang istimewa dan unik

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.


10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.


11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka


12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.


13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci umpat cela


14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik. Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk teman tetap paling setia. walaupn punya harta yang banyak, teman tetap paling berharga


..::tips menghitung tarikh lahir( Dr.Fadzilah Kamsah)::..

Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr.Fadzilah Kamsah..

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 20 05 1981
2 + 0 = 2
Maka kotak pertama adalah 2..

Kemudian campurkan kesemua nombor..
2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26
Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
2 + 6 = 8
Maka kotak kedua adalah 8..

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
2 + 8 = 10
Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi
1 + 0 = 1
Maka kotak ketiga ialah 1..

hasilnya..
2 : Lembut
8: Bisnes
1: Pemimpin

Hasilnya...dapatlah anda cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan dpt menilai diri anda sendiri memperbaiki kelemahan dan menjadi seorang yang berguna..apa pun jua..hanya Allah yg menentukan segalanya

Monday, May 31, 2010

..::kawan::..1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL.
Mula-mula kejar... dah dapat sepak...
2) kawan tu bkn mcm main SKATE .
Mula-mula gosok.. . lepas tu pijak...
3) kawan tu bkn mcm main RAGBI.
Mula-mula tangkap.. . dah dapat tendang.. .
4) kawan tu bknnya mcm PAMPERS .
dah pakai,buang.. .
5) kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS .
Waktu baru beli pakai. .. Dah sengkek gadai. ..
6) kawan tu bkn mcm PELANGI .
Hari cerah takde.. . hujan gerimis baru muncul...
7) kawan tu bkn mcm KERETA .
Rosak skit,jual. .. ambik kereta baru.. .
8) kawan tu bkn mcm CHIPSMORE .
kejap ade kejap takde.. .
9) kawan tu bkn mcm BANK .
Bila dah takde duit,pegi kat sana ambik. ...
10)lagi...kawan tu mcm ape ye????

Haa.. . kawan tu mcm AWAK LA . .
bila saya hantar msg, awak akan baca msg saya dgn teliti sampai
habis...dan tersenyum2...
Walau ape pun tanggapan org tentang kawan...
bagi saya,kawan tu penting.
Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis,
sedih,berduka dan sebagainya.
Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan
berbincang tentang pelbagai perkara.
Yang penting,seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd
kawan-kawannya.. .

..::tips cinta::..1. Rasa percaya : Bukan bermakna 100% percaya membuta tuli tapi boleh dipercayai saat si dia susah atau senang, kamu ada di sisinya. Rasa percaya antara kamu terutamanya jika kamu berhubungan dalam jarak jauh adalah kunci kekalnya hubungan antara kamu.
2. Setia : Ini penting! Ramai perempuan berasa diri mereka dalam keadaan tidak selamat jika kamu mula menunjukkan tanda-tanda nakal dengan melihat perempuan lain etc. Percayakanlah dia bahawa kamu sememangnya untuk dia.
3. Melindungi dia bukan mengawal : Pasti kamu tak mahu digelar sebagai King Control kan? Maksud melindungi di sini ialah membiarkan dia membuat keputusan bukan kamu menentukan apa yang perlu dia lakukan. Sokong dan lindungilah dia atas keputusan yang dibuat.
4. Sense of humour : Rasa lucu dalam sesuatu hubungan sangatlah penting. Jangan jadi robot Kalau kamu sekadar jadi pak pacak dan si dia si tunggul, tak kemana hubungan kamu. Ambillah inisiatif untuk ceriakan hubungan kamu. 70% wanita memilih lelaki yang berperwatakan lucu berbanding mereka yang tidak. Berikan dia senyuman seikhlas hati kamu.
5. Best listener : Lumrah kebanyakan perempuan akan bercakap lebih daripada lelaki. Maka, jadilah pendengar yang baik saat dia berbicara. Berikanlah pandangan kamu seikhlas mungkin. Dia akan rasa selesa dengan kamu dengan cara ini. Malah, dia akan merindukan kamu jika tidak dapat bercerita dengan kamu. (pengalaman sendiri nie.. ) :)
6. Sentiasa ada untuk dia : Hubungan kamu dan si dia bukan sekadar semasa senang sahaja bukan? Sentiasalah ada untuk dia ketika susah dan senang. Sentiasalah ada saat dia memerlukan kamu terutamanya ketika si dia kesedihan. Sekurang-kurangnya dia tidak berasa dirinya keseorangan dalam masalah/kesedihan.
7. Sentiasa lakukan perubahan : Hubungan yang statik akan memberi kebosanan. Apa kata kamu lakukan kejutan buat si dia sekali-sekala. Contohnya dengan memberikan kad yang kamu buat sendiri, menyanyikan lagu untuk si dia sebelum tidur etc.
8. Jujur : Kebanyakan perempuan mahu dia menjadi keutamaan kamu dalam banyak hal. Maka, jujurlah dengan apa yang terjadi kepada diri kamu dan hubungan kamu berdua. Jangan biarkan dia mendengar kisah daripada orang lain dalam versi yang berbeza daripada yang sepatutnya.
9. Jangan menghukum : Jika terjadinya pertengkaran antara kamu, jangan menghukum terlebih dahulu. Atas rasa sakit hati lalu kamu mula saling menghukum antara kamu atas sesuatu perkara. Bertolak-ansurlah.. Meminta maaf akan menjernihkan keadaan.
10. Ego : Kamu dan dia sama-sama ada ego. Namun jangan biarkan perasaan ego menganggu hubungan kamu dan si dia. Sesekali lupakan ego kamu akan menjadikan keadaan semakin baik.